Top

Vloerverwarming en/of Koeling

Ondervloeren bij vloerverwarming en vloerkoeling
 

Vloerverwarming is een hot item en wordt steeds meer toegepast. Dit geldt ook voor vloerkoeling. Bij toepassing van een verkeerde ondervloer, wordt het rendement van de vloerverwarming verlaagd. De thermische weerstand van de ondervloer en bovenvloer (harde vloerbedekking) is bepalend. 
Als de vloerverwarming (traditioneel systeem) als hoofdverwarming gebruikt wordt, dan mag de warmteweerstand (R-waarde) van de ondervloer en harde vloerbedekking niet meer dan 0,15 m²K/W bedragen. Is de waarde hoger, dan is er sprake van rendementsverlies en/of opwarmingsvertraging. Als de vloerverwarming enkel bijverwarming is, naast radiatoren, dan mag de R-waarde 0,17 m² K/W zijn.
Bij vloerverwamingsystemen op lage temperatuur, mag de R-waarde niet meer dan 0,09 m² K/W zijn.
Vloerkoeling is hetzelfde principe als vloerverwarming. Hieroor is ook de R-waarde van belang. Als een ondervloer geschikt is voor vloerverwarming, dan is deze dat ook voor vloerkoeling.
Belangrijk is dus de vermelding van de R-waarde op de verpakking van de ondervloer.
thermosound TUV 12dB 3mm
thermosound TUV 12dB 3mm
Thermosound  Appartement goedgekeurd Thermosound 12 dB vloerverwarming
Dikte: 3 mm
Werkende breedte: 100 cm
Geschikt voor: laminaat- en (lamel) parketvloeren. Ideaal bij vloerverwarming i.c.m. laminaatvloeren, lamel (samengestelde)- en massieve parketvloeren. Ook toegestaan in appartementen en bovenwoningen i.c.m. laminaatvloeren. TNO getest, 12 dB bij laminaat met klikverbinding zwevend gelegd op de ondervloer. Testresultaten op aanvraag aantoonbaar. Sterk egaliserent tot ruim 2 mm. Hoogtebesparend door de geringe dikte. Makkelijk te snijden en af te rollen. Hoge warmtegeleiding, temperatuurbestendigheid tot ca. 80 graden Celsius. Warmtegeleidingscoëfficient 0,038 W/mk
€ 59,25